Spiegelkarper terugmelden

Het leuke van een SpiegelKarperProject is dat je middels terugmeldingen toch wel wat info kan verzamelen over het wel en wee van de vissen. Groeien ze goed, waar hangen ze uit, hoe zien ze er überhaupt uit? Allemaal vragen die we alleen kunnen beantwoorden met de hulp van degenen die daadwerkelijk één van onze projectspiegels weten te vangen, en die dan ook op de juiste manier daarmee omgaan. Waar moet je op letten, en wat willen we graag weten?

Een foto
Om te beginnen willen we natuurlijk heel graag met eigen ogen kunnen zien hoe de vis eruit ziet, dus een foto vinden wij al helemaal fantastisch. Landelijk is het zo dat de linkerflank geregistreerd is m.b.t. de herkenning, en die lijn willen wij graag volgen. Zorg er dus voor dat je de vis op de juiste manier fotografeert, met de kop in de rechterhand dus. 

     
Uitzetfoto: 23-10-2007                                                                          Terugvangst: 17-08-2013

Gewicht
Maar alleen een foto zegt natuurlijk nog niet zoveel, we zijn ook zeer geïnteresseerd in het gewicht van de vis. Als je die gegevens voor ons kunt vastleggen zijn wij je zeer dankbaar, want dat zijn natuurlijk de details die het hem doen!

De vangplaats
En tot slot willen we natuurlijk graag weten wáár je de vis gevangen hebt, desgewenst zullen we dat niet publiceren. De exacte stek is ook niet belangrijk.

Dus mocht jij een projectspiegel vangen, maak dan a.u.b. een mooie foto van de linkerflank en weeg de vis. Vervolgens kan je deze gegevens naar ons mailen via dit mailadres: webmaster@hsvderijnstreek.nl