Karperwateren

In de meeste van onze viswateren zwemmen karpers rond, soms hele grote exemplaren. Vooral in de grotere vijvers kun je zelfhaaksystemen goed inzetten. Je kunt in het midden van een vijver vissen maar ook in de buurt van een rietkraag of waterlelies. Vis je bij de waterplanten, gebruik dan een lijn van minimaal 30/00.

De stadssingels en vijvers herbergen een gevarieerd bestand aan karper. Deze wateren lenen zich vaak goed voor het actief vissen op karper met de pen. Als aas zijn maïs, brood of ander "supermarktaas" prima geschikt!
Ook zandwinplassen herbergen vaak karpers. Het vissen kan taai zijn, maar als je er een karper vangt is het meestal een grote!
 Met een VISpas of JeugdVISpas van HSV De Rijnstreek kun je in Woerden op karper vissen in Wijkpark Molenvliet, vijvers in Snel en Polanen, de Zandgaten en het Brediuspark.

 


Hotspots

Rietkragen zijn altijd goed, vooral als de stengels niet te dicht op elkaar groeien. Onder overhangende boomtakken of struiken liggen de karpers graag. Probeer je aas zo dicht mogelijk bij de takken te werpen. Bruggen zijn echte hotspots, zeker wanneer het water iets kouder wordt. Om geen vis te verspelen gebruik je hier een sterke nylon lijn (30-35/00).